Hei- en Vennentocht

Datum:    zo 18-11-2018
Tijdstip:  08:30

Categorieën


Hei en Vennentocht met aangepaste routes.
Op zondag 18 november vindt de 17e editie van de Hei en Vennentocht plaats. De routes zijn aangepast en ook dit jaar met het keurmerk EXTRA GOED GEREGELD
Voor het 3e jaar op rij is de Hei en Vennentocht positief beoordeelt door de deelnemers en voldoet deze nog steeds aan de strenge eisen van de NTFU. Meer info; www.fietssport.nl.
TC Netersel heeft de routes aangepast en het Dak van Netersel is opgenomen in de route van 55 km. Het Dak is uitdagend, het Dak is zwaar, en is op plekken aangepast om zo de doorstroming te bevorderen, maar blijft zeker extreem. Voor de MTBer die dit te spannend vindt is er een bypass.
De route van 45 km is het parcours aangepast om ook Natuurgebied de Dunse Duinen hierin op te nemen. Dit heuvelachtig terrein is onderdeel van Landgoed de Utrecht.
De routes, 30, 45 en 55 km zijn ingedeeld in zones en zowel de routes als de splitsingen zijn aangegeven met duidelijke pijlen. Bij de start en pauzeplaats vindt u een plattegrond met afstanden en herkenningspunten. Op onoverzichtelijke punten staan onze leden om u te helpen en bij gevaarlijke situaties staan waarschuwingsbordjes.
De pauzeplaats is op camping Rakelbos en hier zijn voldoende sanitaire voorzieningen. Tijdens de pauze kunt u genieten van een uitgebreide bevoorrading met o.a. heerlijke erwtensoep van Slagerij–Poelier ’t Landleven / Baselmans en sportdrank beschikbaar gesteld door Van Hoof Fietsen. Verder zijn er koeken en fruit. Na afloop is er voor de fietsen een afspuitplaats en voor de deelnemers zijn er douches en kleedruimten aanwezig.
Tijdens de gezellig afterbike tonen we foto’s van de tocht en zijn er sfeerbeelden van vorig jaar te zien. Onder het genot van een drankje en gezellige muziek kan men nog nagenieten van deze natuurrijke tocht.
De inschrijving en de after-bike zijn in café zaal D’n Driesprong, Carolus Simplexplein 15 te Netersel. Het inschrijfgeld bedraagt € 4,50 , NTFU leden € 3,50 en jeugd tot 16 jaar is gratis.
Voor de afstanden van 30 en 45 km kan men starten tussen 08;30 en 10;00 uur. De starttijd voor de 55 km sluit om 09;30 uur. Leden van NTFU kunnen snel van start met Scan en Go. De bewaakte fietsenstalling is open tot 13;00 uur.
Deelname is op eigen risico en het dragen van een valhelm is verplicht.

Voor het laatste nieuws, bezoek onze website; www.tcnetersel.nl