Heide- en Vennentocht

Datum:    zo 15-11-2015
Tijdstip:  08:30 - 10:30

Categorieën


TC Netersel organiseert alweer voor de 13e keer een mountainbiketocht. De tocht zal voortaan plaatsvinden op de 3e zondag van november en heeft de naam Hei en Vennentocht. Ook gaan we als vereniging proberen om aan deze mooie tocht één of meerdere sterren toegekend te krijgen door de NTFU.

In regio de Kempen was er tot nog toe geen MTB-tocht op de 3e zondag van november. TC Netersel vult hiermee de ruimte op tussen de georganiseerde tochten van Luyksgestel en Reusel. De naam is afkomstig van de mooie heidegebieden en de vele vennen die liggen in de omgeving van Netersel. De goed berijdbare paden en singletracks, door het afwisselende landschap, maken deze tocht tot een leuke belevenis.

De NTFU kent sterren toe aan een tocht als deze aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet. Om aan deze eisen te voldoen heeft de organisatie wat wijzigingen doorgevoerd. Bij de start vindt u een plattegrond en wordt u gewezen op bepaalde herkenningspunten. De route is duidelijk aangegeven met pijlen en splitsingen worden tijdig aangekondigd. Bij gevaarlijke situaties zijn waarschuwingsbordjes geplaatst. Verder staan onze leden bij onoverzichtelijke kruisingen om u te helpen.

Halverwege is er een pauzeplaats met de benodigde bevoorrading en de heerlijke erwtensoep van Slagerij Baselmans. Bij terugkomst is er gelegenheid tot het afspuiten van je fiets en zijn er douches en kleedruimten aanwezig in gemeenschapshuis de Poel. Na afloop is er de gezellige after-bike. De inschrijving en de after-bike zijn in Café Zaal D’n Driesprong, Carolus Simplexplein 15 te Netersel. Het inschrijfgeld bedraagt € 4,-, voor NTFU-leden € 3,- en voor de jeugd tot 16 jaar is het gratis. Er kan gestart worden over meerdere afstanden, de afstanden van 25 en 40 km tussen 08.30 en 10.30 uur en voor 50 km tot 09.30 uur. Voor een snelle doorstroming aan de inschrijftafel is er Scan en Go aanwezig.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Henk Meulenbroeks, tel. 0497-682537 of per e-mail: tc-netersel@hotmail.nl. Voor het laatste nieuws bezoek onze website

www.tcnetersel.nl of via twitter@tcnetersel