Boekenkast

In de vergaderruimte staat een boekenkast met boeken die u kunt lezen. De boeken mogen worden meegenomen en hoeven niet te worden teruggezet. Dat mag wel, maar misschien kunt u er iemand anders een plezier mee doen.

Iedere maand zetten we een boek in het zonnetje. Op deze manier willen we het lenen en lezen stimuleren!

Heeft u boeken voor in de boekenkast? Dan kunt u ze inleveren bij Noell van Gool of Corien Snijder.

 

Boek(en) van de maand 

Het boek van de maand ligt in de huiskamer.

2017 Juni

Twee boeken van de schrijfster Gerda van Wageningen. Zij werd in oktober 1946 geboren in Zwijndrecht in een familie van boeren en schippers. Haar grote hobby is geschiedenis.
  1. ALS DE ROZEN IN BLOEI STAAN, noemt zij een historische streekroman. Gerda heeft 3 romans geschreven die zich afspelen in de ziekenhuiswereld rond de eeuwwisseling. Het betreft een ziekenhuis op het platteland; een streekziekenhuis. Streekromans onderscheiden zich van literaire romans o.a. door taalgebruik; de roman is in eenvoudige taal geschreven en leest dus erg gemakkelijk. Wat ook een kenmerk van streekromans is, is dat romantiek meestal een hoofdrol in het verhaal speelt. Dat is ook in dit boek het geval. Dus…, houd je van een gemakkelijk te lezen boek, met veel romantiek, en dat ook echt ergens over gaat…….haast je naar de Poel.
  2. Het tweede boek is van dezelfde schrijfster en speelt zich af in een boerenmilieu. Ook hier geldt dat het taalgebruik eenvoudig is en dat romantiek een belangrijke rol speelt. De naam van het boek is: EEN BRUID VOOR DE IEPENHOF. Dus, als je graag met een mooi boek onder de boom zit….dit is je kans.

2017 Mei

  1. In die grote stad Zaltbommel, verzameld door Jacques Klöters. Liedjes die je ooit hebt gezongen, en die vergeten leken. Zeer geschikt als materiaal voor een kampvuur, jeugdkamp, familiefeest en noem maar op.
  2. Huilen is voor jou te laat…, ook door Jacques Klöters bijeengebracht. Maar dit zijn echte smartlappen, zoals gezongen door de Zangeres zonder Naam en Willeke Alberti. Leuk toch als je van zingen houdt?