Toneelvereniging Pardoes

Toneelvereniging Pardoes

 

postadres: de Hoeve 17, 5534AC Netersel

of  +31.683333571

zie ook: http://pardoesnetersel.nl

Reactie na het zien van “Tante Bella”:

“De twee broers laten geweldig samenspel zien maar dragen ook veel van de grappen en doen dit erg goed. Bij een grap draait alles om goede timing met elkaar (spelers) en het publiek. Ook de zes andere acteurs spelen fris en fruitig in deze kolderieke klucht. De jonge gemiddelde leeftijd valt meteen op; de jongste spelers zijn 13 jaar en een speler is sinds de oprichting actief bij Pardoes. Maar ook de professionele aanpak valt op. Met de tekst wordt op een dusdanige manier om gegaan dat spelers veel ruimte krijgen om te spelen. “Dat wat je zegt hoef je niet te laten zien…publiek moet voelen”, zegt regisseuse Corien Snijder. Zij is bewust bezig met de toeschouwers. Het is een zoektocht hoelang een bepaald stukje kan duren voordat het saai wordt. En die zoektocht is een soort onderzoek dat alle spelers samen met de regisseuse elke repetitie uitpluizen. “Je mag veel proberen”, zegt Ed Buijlinkx. Hij is ook lovend over de slapstickworkshop bij Villa Basta, die de spelers extern gevolgd hebben om specifieke improvisatie/ speltechnieken te trainen. Improtheater is moeilijk want het valt of staat met de juiste timing. “Gisteren en vandaag werd er ook geïmproviseerd”, zeggen enkele spelers met een brede glimlach.”

De voorstellingen hebben reeds plaats gevonden.

 

 

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.