Zondag 22 september om 14 uur Geschiedenismiddag Traditie en gebruiken

Zondagmiddag 22 september om 14 uur houden we de derde van een drietal geschiedenismiddagen over de historie van Netersel. Telkens met een ander thema. Dit keer “Traditie en gebruiken”. Omdat het precies 75 jaar geleden is dat Netersel is bevrijd hebben we nabestaanden geïnterviewd van oorlogsslachtoffers en hoe het is om vernoemd te zijn naar een oorlogsslachtoffer.

Aan het woord komen Fons van der Heijden (van Jan en Cor) en Fons van der Heijden (van Sjef en Frieda), beide kleinzonen van Fons van der Heijden. Roza van der Heijden-Hooijen, Jo Hooijen-Lathouwers en Maria van Schagen-Hooijen. Roza is een zusje van de omgekomen zusjes én vrouw van Piet van der Heijden, de zoon van Fons van der Heijden. Jo Hooijen is de moeder van de tweeling Joke en Maria die vernoemd zijn naar de omgekomen zusjes. Ria Fiers-van der Ven, Jan van der Ven zijn kinderen van Kees van der Ven en Nico Michiels is kleinzoon van Nicolaas van der Ven.

Iedereen is van harte welkom om de film van 45 minuten te komen bekijken in De Poel in Netersel.

Bekijk hieronder de preview van de film!

Plaats een reactie